Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

RENDEZVÉNYKATEGÓRIÁK


MBT rendezvényei
Nem MBT rendezvények
Összes kategória megjelenítése

Kongresszusok, rendezvények


Kategória: Összes rendezvénykategória

Hazai továbbképzések, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság XIII. Kongresszusa

  Kedves Kollégák!

  2021. november 19-20-án kerül megrendezésre siófoki Residence Balaton Conference Hotelben a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság XIII. kongresszusa.

  Fontos változás, újdonság, hogy bevezetjük az ún. „keynote speaker” rendszert. Ennek keretében meghívott előadónk, Karel Sonka (Károly Egyetem, Prága) tart előadást a narkolepszia legfontosabb tudnivalóiról.

  A főbb témái a következők:
  - Inszomnia
  - Cirkadián alvászavarok, foglalkozásegészségügyi vonatkozások.
  - Narkolepszia
  - OSAS: egy diagnózis – több betegség? (a fenotípusok jelentősége)
  - COVID-19 és alvászavarok
  - Gyermekgyógyászati szekció

  A fentiek mellett immár hagyománynak tekinthető, hogy a klinikum művelői mellett a hazai alváskutatás jeles képviselői is bemutatkoznak kongresszusunkon, illetve lehetőség van szabadelőadások és poszterek bemutatására is.

  REGISZTRÁCIÓ, INFORMÁCIÓ:
  http://www.alvastarsasag.hu/kongresszus2021.html


  AKKREDITÁCIÓ: folyamatban; a következő szakmacsoportok részére: belgyógyászat, csecsemő-gyermekgyógyászat, egészségbiztosítás, foglalkozásegészségügy, fül-orr-gégegyógyászat, háziorvostan, kardiológia, neurológia, pszichiátria, tüdőgyógyászat(orvosi és szakdolgozói akkreditáció)
  A szakmai programok mellett a társasági események is további lehetőséget biztosítanak a kötetlen beszélgetésekre, szakmai tapasztalatcserére.

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  Dr. habil. Faludi Béla PhD
  elnök
  Alvástársaság
  tanszékvezető egyetemi docens
  Alvásmedicína Tanszék
  Neurológiai Klinika, PTE KK Pécs

  Dr. habil. Szakács Zoltán PhD
  főtitkár
  Alvástársaság
  osztályvezető főorvos
  Neurológiai Osztály
  Honvédkórház, Budapest

  Rendezvény kezdete: 2021.11.19.
  Rendezvény vége: 2021.11.20.
  Helyszín: Siófok, Residence Balaton Conference Hotel
  A rendezvény Web oldala: http://www.alvastarsasag.hu/kongresszus2021.html

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Klinikai immunológia és allergológia II. (klinikai rész) tanfolyam

  Kedves Kollégák!

   

  A Klinikai immunológia és allergológia II. (klinikai rész) tanfolyamra hívom fel figyelmüket. A tanfolyam akkreditált, mint szakvizsga előkészítő kötelező/kötelező szakmaspecifikus szinten tartó (50 pontos) tanfolyam. Várunk minden Kollégát, aki klinikai immunológia és allergológia szakvizsga előtt áll vagy a szakvizsga megtartásához és a szakma gyakorlásához szükséges engedélye lejár. A szabadon választható SE-TK /2021.II/00424 kódszámú tanfolyamot a felsorolt szakmák képviselőinek ajánljuk figyelmébe.

   

  Kérjük, hogy munkatársaik között minél szélesebb körben ismertessék ezt a lehetőséget.

   

  Prof. Dr. Poór Gyula
  akadémikus, egyetemi tanár, főszervező

   

  Prof. Dr. Kiss Emese Virág
  egyetemi tanár, felelős szervező

   

  Klinikai immunológia és allergológia II. (klinikai rész) kötelező szintentartó tanfolyam

  Tanfolyam kódszáma: SE-TK/2021.II/00250

  Időpontja: 2021.10.04-13.

  Helyszíne: Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet 1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29. Fszt. Közösségi Központ

  Jelleg: kötelező szakvizsga előkészítő és kötelező szinten tartó

  Vizsga: van

  Akkreditációs pont: 50

  Jelentkezés: OFTEX-en keresztül online módban

  Jelentkezési határidő: 2021.10.04.

   

  Klinikai immunológia és allergológia II. (klinikai rész) szabadon választható tanfolyam

  Időpontja: 2021.10.04-13.

  Helyszíne: Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet 1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29. Fszt. Közösségi Központ

  Tanfolyam kódszáma: SE-TK/2021.II/00424

  Szakképesítések, amelyekhez szakma szerinti pontszámként elszámolható:
  1. allergológia és klinikai immunológia | 2. belgyógyászat | 3. csecsemő- és gyermekgyógyászat | 4. diabetológus | 5. endokrinológia és anyagcsere-betegségek | 6. fül-orr-gégegyógyászat | 7. gastroenterológia | 8. gyermektüdőgyógyászat | 9. haematológia | 10. klinikai farmakológia | 11. orvosi mikrobiológia | 12. reumatológia | 13. transzfuziológia | 14. tüdőgyógyászat

  Jelleg: szabadon választható

  Vizsga: van

  Akkreditációs pont: 50

  Jelentkezés: OFTEX-en keresztül online módban

  Jelentkezési határidő: 2021.10.04.

   

  Rendezvény kezdete: 2021.10.04.
  Rendezvény vége: 2021.10.13.
  Helyszín: 1023 Budapest, Frankel Leó út 25-29., Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet Fszt. Közösségi Központ

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Pajzsmirigy nap Online a SE I. Belgyógyászati és Onkológiai Klinikán

  Tisztelt Kollégák!

  Egészen tegnap estig reménykedtünk abban, hogy az október 10-i Pajzsmirigy Napot élő, személyes részvételű rendezvényként tudjuk megtartani. Ez azonban lehetetlenné vált Kásler Miklós miniszter úr tegnap esti rendeletével, amelyben mindennemű egészségügyi konferencia, tanfolyam, stb. megtartását megtiltotta a járványhelyzet miatt. Így a Pajzsmirigy Napot online, Zoom-on keresztül tartjuk meg október 10-én. Bízom benne, hogy a kollégák rendelkeznek olyan számítástechnikai eszközökkel (számítógép, kamera, mikrofon vagy telefon), amelyekkel csatlakozni tudnak az interneten keresztül. Azoknak, akik befizették a részvételi díjat (és ezért fontos, hogy mielőbb befizessék azt, illetve visszaküldjék a kitöltött jelentkezési lapot a mate.edit@med.semmelweis-univ.hu címre), a rendezvény előtt küldeni fogunk egy linket emailben, amelyre kattintva könnyedén el tudják majd érni az előadásokat, illetve kérdéseket is fel tudnak tenni élőben.

  Azoknak, aki befizettek már ebédet is, természetesen annak költségét vissza fogjuk utalni.

  Bízom benne, hogy az online megrendezés nem fog senki eltántorítani a részvételtől (szombat lévén még lehet, hogy előnyös is az otthon melegéből figyelni az eseményeket), hiszen fontos újdonságokról és a napi klinikai gyakorlatban gyakran felmerülő gyakorlati kérdésekről lesz szó.

  Mindenkit szeretettel várunk október 10-én délelőtt 10:00 órakor az online térben!

  A program megtekinthető ide kattintva
  A jelentkezési lap letölthető ide kattintva

  Üdvözlettel:

  Prof. Lakatos Péter

  Időpont: 2020.10.10.
  Helyszín: Online

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)McMaster International Review Course in Internal Medicine (MIRCIM) továbbképző tanfolyam (2020.05.07-09.)

  Tisztelt Kollégák!

  Ebben az évben is megrendezésre kerül Krakkóban, 2020. május 7-9. között a McMaster University és számos európiai Belgyógyász Társaság közös rendezésében McMaster International Review Course in Internal Medicine (MIRCIM) továbbképző tanfolyam.

  A rendezvénnyel kapcsolatos részletek a https://empendium.com/mircim/ honlapon megtalálhatóak. A Magyar Belgyógyász Társaság a korábbi évekhez hasonlóan csatlakozott partner társaságként az eseményhez.

  A partneri kapcsolat lehetőséget ad arra, hogy a 35 évesnél fiatalabb belgyógyász kollégák (fiatal szakorvosok és a belgyógyász szakképzésben részt vevő rezidensek egyaránt) esettanulmányt mutassanak be, amelyek témáját az alábbi szempontok szerint javasolják a szervezők kiválasztani:
  • ritka betegség
  • gyakoribb betegség szokatlan klinikai megnyilvánulása és/vagy szövődménye
  • nehéz diagnózis
  • egyéb okból tanulságos eset

  A Magyar Belgyógyász Társaság anyagilag – az utazás, a szállás és részvétel költségeinek vállalása - támogatja három fiatal belgyógyász részvételét az eseményen.

  Az esettanulmányokat 2020. február 17-ig kell benyújtani a Magyar Belgyógyász Társaság email címére:
  titkarsag@belgyogyasztarsasag.hu

  A leadásra kerülő anyagnak tartalmaznia kell egy összefoglalót, a teljes szöveges ismertetést és pdf formátumban a poszter ábrákat. A leadandó anyaggal kapcsolatosan a részletek a http://www.mircim.eu/BCRC honlapon olvashatóak.
  Az MBT kiválogatja a részvételre érdemesnek tartott esetismertetéseket és azokat továbbítja 2020. március 1-ig a MIRCIM titkárságának.
  Az esetismertetéseket nemzetközi bizottság bírálja és díjazza a továbbképző eseményen. Az első három helyezett esetismertetés megjelenik teljes terjedelemben a Polish Archives of Internal Medicine szakfolyóiratban (IF:2,882). Az első helyezett e mellett 1 hónapos tanulmányutat nyer a McMaster Egyetem belgyógyászati részlegére (Hamilton, Kanada).

  A Magyar Belgyógyász Társaság szívesen fogadja és támogatja a fiatal kollégák jelentkezését.


  Dr. Szathmári Miklós elnök - Dr. Herszényi László főtitkár - Dr. Szalay Ferenc gazdasági titkár

  Rendezvény kezdete: 2020.05.07.
  Rendezvény vége: 2020.05.09.
  Helyszín: Lengyelország, Krakkó
  A rendezvény Web oldala: https://empendium.com/mircim/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A kritikus állapotú páciens ellátása (magashűségű HiFi szimulációval)

  Posztgraduális tanfolyam Kedves KOLLÉGÁNK! Kritikus állapotú betegek ellátásával is foglalkozol? Biztonságos környezetben és pozitív légkörben szeretnéd gyakorolni a kritikus állapotú betegek ellátását? Szeretnél inspiráló visszajelzést kapni az ellátás menetéről? Fejlesztenéd a csapatmunkád és a nem-technikai készségeidet? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, mindenképp ajánljuk tanfolyamunk elvégzését! Az egy napos kurzus e-learning tananyaggal, egy kis elméleti összefoglalóval és sok gyakorlással segíti a fenn említett készségek fejlesztését. A tanfolyam elvégzésével 16 továbbképzési pont szerezhető. A tanfolyam időpontja: 2020.04.23. Jelentkezési határidő: 2020.03.05. A tanfolyam helyszíne: Semmelweis Szimulációs Központ (1096 Budapest, Ernő u. 7.) A tanfolyam díja: 36.000 Ft. A tanfolyamra jelentkezni az Oftexen (SE-TK/2020.I./00266), illetve az alábbi linken elérhető regisztrációs lap kitöltésével lehetséges: bit.ly/AITKposztgrad2020 A tanfolyamról további információ az alábbi e-mail címen kérhető: aitkoktatas@gmail.com. Maximális létszám 12 fő, a jelentkezések elfogadása beérkezési sorrendben történik. Várjuk jelentkezésedet! A Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika oktatói csapata

  Időpont: 2020.04.23.
  Helyszín: 1096 Budapest, Ernő u. 7., Semmelweis Szimulációs Központ
  A rendezvény Web oldala: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQuafAyS7BBmgtfVL1bOkjE7Y3hSUznFU5DQCs2C3Nh3FOvw/viewform

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)III. Időskorú betegek ellátása tanfolyam

  A tudományos ülés akkreditált, pontszerző továbbképző tanfolyam háziorvosoknak, belgyógyászoknak, geriatriai szakembereknek és szakdolgozóknak

  Helyszín: Danubius Hotel Hélia (H-1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.)
  Időpont: 2020.03.20-21.

  Program

  További részletek és online regisztráció a tanfolyam weboldalán: https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/GERIATRIA20

  A tanfolyam a Semmelweis Egyetem által SE-TK/2020.I./00215 kódszámon akkreditált szabadon választható továbbképző tanfolyam, amelynek kreditpont értéke orvosok számára, tesztírással 32 pont.

  Szakképesítések, amelyekhez szakma szerinti pontszámként elszámolható: 1. belgyógyászat; 2. foglalkozásegészségügy; 3. geriátria; 4. gerontológia; 5. háziorvostan.

  Köszöntő:
  Napjainkban egyre emelkedik az életkor felső határa, az idős populáció számaránya világszerte nő és az egészségügyi ellátás jelentős részét az idősek kezelésére fordítják. A világ 6,8 milliárd lakosa közül 600 millió 60 évnél idősebb és számuk az előrejelzések szerint 2050-re kétmilliárdra nő. A hazai népességünk közel egyötödét kitevő idős, vagyis a 65 év feletti korosztály ellátásában minden szakterületen dolgozó kolléga aktív szerepet játszik.

  A fiatalok és felnőtt középkorúak ellátását biztosító tudásunk csak részlegesen alkalmazható az idős betegek kezelése, a kórállapotokra utaló tünetek gyakran megváltoznak, egyidejűleg számos progrediáló, krónikus betegség alakul ki, melyek összetett gyógyszerelést igényelnek. Figyelembe kell vennünk a nemkívánatos gyógyszer mellékhatásokat, kölcsönhatásokat, a gyakran romló beteg együttműködési képességet.

  2020. március 20-21. között harmadik alkalommal szervezzük meg az Időskorú betegek ellátása továbbképzést a Hotel Héliában Budapesten.

  A továbbképzésen az idei konferencián részt vevő kollégák által javasolt témakörökkel is foglalkozunk (szívelégtelenség, alvási apnoe, diabetes, korszerű sebkezelés, hiperaktív hólyag, pajzsmirigy betegségek, szexualitás idős korban) emellett lipidológia, hipertonológia, onkológia és gasztroenterológia a kongresszus kiemelt témái.

  Az előadások valóban gyakorlatorientáltak lesznek és nem marad el a témával kapcsolatos kérdések megtárgyalása sem.

  Mindenkit szeretettel várunk!

  Rendezvény kezdete: 2020.03.20.
  Rendezvény vége: 2020.03.21.
  Helyszín: 1133 Budapest, Kárpát utca 62-64., Danubius Hotel Hélia
  A rendezvény Web oldala: https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/GERIATRIA20

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Török-Magyar Belgyógyász Konferencia - International Internal Medicine Training Meetings 19. (Budapest, 2020.02.14-16.)

  Helyszín: Budapest Novotel Centrum (1088 Budapest Rákóczi u. 43-45.)

  Részvétel: Ingyenes, de regisztráció szükséges. Credit pontszám: 36.

  Jelentkezés 3 módon lehetséges:

  1. Előzetesen – e-mail: felabor.hungary@gmail.com
  (a részvétel napját meg kell adni)

  2. Előzetesen az Oftex portálon - jelentkezés

  3. A helyszínen
  Ebéd, 1-1 kávé és üdítő grátisz

  Szállást közvetlenül a szállodával kell intézni.
  Tel: +36 (1) 477 5300

  A program megtekinthető ide kattintva

  Rendezvény kezdete: 2020.02.14.
  Rendezvény vége: 2020.02.16.
  Helyszín: Budapest, Hotel Novotel Centrum

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Kötelező belgyógyászat szakvizsga előkészítő tanfolyam (2020.01.06-01.31.)

  Időpontja: 2020. január 6-31.
  Helyszín: Semmelweis Egyetem ÁOK I. Belgyógyászati Klinika, Simonyi Tanterem, 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a.

  A tematika megtekinthető ide kattintva

  A jelentkezési lap letölthető ide kattintva

  Jelentkezési lap beküldése: szkennelve a titkarsag.bel1@med.semmelweis-univ.hu
  vagy faxon: 06-1-3130250

  Rendezvény kezdete: 2020.01.06.
  Rendezvény vége: 2020.01.31.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a., Semmelweis Egyetem ÁOK I. Belgyógyászati Klinika, Simonyi Tanterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Aferezis Tudományos Továbbképző Konferencia. 250 éves a Semmelweis Egyetem. (2019.11.30.)

  250 éves a Semmelweis Egyetem

  Ebből az alkalomból a Semmelweis Egyetem I.sz. Belgyógyászati Klinika és a Magyar Aferezis Társaság szervezésében Tudományos Továbbképző Konferencia kerül megrendezésre, melynek

  időpontja: 2019. november 30. 09 -17 h-ig,
  helyszíne: 1083 Budapest Korányi Sándor u 2/a, Simonyi Tanterem

  Program:
  09:00: Konferencia megnyitása és a felújított Semmelweis Egyetem I.sz. Belgyógyászati Klinika Terápiás Aferezis központjának átadása
  Prof. Dr. Takács István klinikaigazgató
  Prof. Dr. Domján Gyula a MAT elnöke

  09:15-10:00: Extracorporeal photopheresis (ECP) New procedure strategies to treat patients:
  Antonio Bueno MD, Hospital Universitario Madrid, Spanyolország

  10:00-10:45: Results from the CAMI-1 Study: Selective CRP apheresis as a new treatment option in acute myocardial infection:
  Ahmed Sheriff MD, PhD, Charite Universitätmedizin, Berlin, Németország

  10:45-11:15: Aferezis és IVIG terápia:
  Dr. Tremmel Anna

  11:15-11:45: Aferezis immunológiai hatásai:
  Prof. Dr. Domján Gyula

  11:45-12:30: Központi idegrendszeri gyulladásos kórképek:
  Dr. Csépány Tünde egyetemi docens Debreceni Egyetem ÁOK Neurológiai Tanszék

  12:30-13:00: Májpótló kezelések fulmináns májelégtelenségben:
  Dr. Gervain Judit PhD

  13:00-13:30: SE I.sz. Belgyógyászati Klinika Terápiás Aferezis Központjának megtekintése.

  13:30-14:00: Büfé ebéd

  14:00-14:30: Az aferezis terápia hatása a haemostázisra:
  Prof. Dr. Gadó Klára

  14:30-15:00: Az anticoagulált betegek korszerű ellátása.
  Dr. Terján Éva

  15:00-15:30: A terápiás aferezis helye a myasthenia gravis kezelésében:
  Dr. Rózsa Csilla PhD

  15:30-16:00: A Haemobil feladata az extrakorporális kezelésekben:
  Dr. Vámos Zoltán

  16:00-16:30: Terápiás aferezis- hazai adatok és az új Szabálykönyv bevezetése:
  Prof. Dr. Soltész Pál Debreceni Egyetem KK Belgyógyászati Intézet, TAB elnöke

  16:30-17:00: Kérdések, megbeszélés, zárszó

  A Kongresszus szervezője Dr. Tremmel Anna

  A rendezvény pontszerző tanfolyam az alábbi szakmákban: Belgyógyászat, Neurológia, Transzfúziológia, Gyermekgyógyászat, Anaeszteziologia és intenzív terápia, Klinikai Immunológia és allergológia, Haematológia, Bőrgyógyászat, Nefrológia, Gasztroenterológia, Kardiológia, Pulmonológia

  A Konferencián a részvétel ingyenes, jelentkezés az Oftexen keresztül, november 28-ig.

  Időpont: 2019.11.30.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a, Simonyi Tanterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A kritikus állapotú páciens ellátása (magashűségű HiFi szimulációval)

  Posztgraduális tanfolyam

  Kedves KOLLÉGÁNK!
  Kritikus állapotú betegek ellátásával is foglalkozol?
  Biztonságos környezetben és pozitív légkörben szeretnéd gyakorolni a kritikus állapotú betegek ellátását?
  Szeretnél inspiráló visszajelzést kapni az ellátás menetéről?
  Fejlesztenéd a csapatmunkád és a nem-technikai készségeidet?

  Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, mindenképp ajánljuk tanfolyamunk elvégzését! Az egy
  napos kurzus e-learning tananyaggal, egy kis elméleti összefoglalóval és sok gyakorlással segíti a fenn említett készségek fejlesztését.

  A tanfolyam elvégzésével 16 továbbképzési pont szerezhető.

  A tanfolyam időpontja: 2019.11.23.
  Jelentkezési határidő: 2019.10.03.

  A tanfolyam helyszíne: Semmelweis Szimulációs Központ (1096 Budapest, Ernő u. 7.)

  A tanfolyam díja: 36.000 Ft.

  A tanfolyamra jelentkezni az Oftexen (SE-TK/2019.II/00262), illetve az alábbi linken
  elérhető regisztrációs lap kitöltésével lehetséges: bit.ly/AITKposztgrad2019

  A tanfolyamról további információ az alábbi e-mail címen kérhető: aitkoktatas@gmail.com.

  Maximális létszám 12 fő, a jelentkezések elfogadása beérkezési sorrendben történik.

  Várjuk jelentkezésedet!

  A Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika oktatói csapata

   

  Időpont: 2019.11.23.
  Helyszín: 1096 Budapest, Ernő u. 7., Semmelweis Szimulációs Központ

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság XII. kongresszusa

  Kedves Kollégák!

  November 15-16-án kerül megrendezésre a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság XII. kongresszusa a siófoki Hotel Residence-ben.

  A kongresszuson áttekintjük az alvásmedicina legfontosabb területeinek újdonságait. Kételykergető szekciókat szervezünk azzal a céllal, hogy néhány, alvászavarok terápiájaként használatos eljárások alkalmazhatóságáról, hatásosságáról kialakult, sokszor téves képet eloszlassuk. Kiemelt témája a kongresszusnak a légsínterápiás eszközök megfelelő, hatásos használatának elfogadtatása, elősegítése, mellyel a szív és érrendszeri, agyi érbetegségek prevenciójához, az elalvásos közlekedési balesetek számának csökkentéséhez is hozzájárulhatunk. Ezek mellett számos új, érdeklődésre számot tartó téma kerül terítékre.

  A fő témakörök a következők:
  • hiperónia és OSAS kapcsolata, CPAP terápia hatása a magasvérnyomásra,
  • az ASV-BiPAP terápia háttere, gyakorlata,
  • újdonságok a hazai alváskutatásban,
  • alvászavarok immunológiai és igazságügyi orvostani vonatkozásai,
  • az alvási apnoe betegség ellátásának fül-orr-gégészeti vonatkozásai,
  • a CPAP terápia elfogadásának (compliance) javítási lehetőségei.

  Idén is lehetőség lesz szabadelőadások, poszterek bejelentésére, bemutatására. Ennek keretében oszthatjuk meg, ismerhetjük meg a legújabb hazai klinikai kutatási eredményeket. Hasonlóan fontosnak tartjuk az alváskutatással foglalkozó kollégákkal való együtt-gondolkodást, melyre a korábbi évek hagyományi alapján idén is lesz lehetőség. A kétnapos rendezvény a szokásos szakmai programok mellett lehetőséget teremt kötetlenebb eszmecserére is.

  Regisztráció, információ:
  http://www.pcongress.hu

  Akkreditáció:
  minősített, szakma szerinti 10 pont, szakdolgozóknak 4 pont (belgyógyászat, csecsemő-gyermekgyógyászat, egészségbiztosítás, foglalkozásegészségügy, fül-orr-gégegyógyászat, háziorvostan, kardiológia, neurológia, pszichiátria, tüdőgyógyászat)

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  A kongresszus szervezői:

  Dr. habil. Faludi Béla Ph.D.
  Dr. habil. Szakács Zoltán Ph.D.

  Rendezvény kezdete: 2019.11.15.
  Rendezvény vége: 2019.11.16.
  Helyszín: Siófok
  A rendezvény Web oldala: http://www.pcongress.hu/Congress/index/84

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Belgyógyász Társaság Észak-kelet Magyarországi Szakcsoportjának 2019. évi Kongresszusát és VI. Szakdolgozói Ülése (Debrecen, 2019. november 15-16.)

  Rendezvény kezdete: 2019.11.15. péntek 9.00 óra
  Rendezvény vége: 2019.11.16. szombat 13.00 óra
  Helyszín: Hotel Divinus, Debrecen

  A Magyar Belgyógyász Társaság Észak-kelet Magyarországi Szakcsoportjának 2019. évi Kongresszusát és VI. Szakdolgozói Ülését a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Belgyógyászati Osztálya szervezésében rendezzük meg 2019. november 15-16-án Debrecenben a Hotel Divinusban.

  A kongresszus tudományos programja a hagyományoknak megfelelően a belgyógyászat egészét felöleli, előtérbe helyezve a mindenkori aktualitásokat, lehetőséget adva arra, hogy az egyre jobban specializálódó szakterületek művelői rátekintést kapjanak a belgyógyászat széles területeire. A továbbképzés hasznos szakmai tapasztalat lehet a belgyógyász, háziorvos szakorvosoknak és az érdeklődő, határterületen dolgozó kollégáknak is. Terveink szerint, a korábbiakhoz hasonlóan, ez évben is csatlakozik kongresszusunkhoz a Szakdolgozók Ülése, immár hatodik alkalommal.

  További részletek és az ONLINE regisztráció a kongresszus weboldalán http://belklinika.com/ekmbt2019/ található.

  Rendezvény kezdete: 2019.11.15.
  Rendezvény vége: 2019.11.16.
  Helyszín: Debrecen, Hotel Divinus
  A rendezvény Web oldala: http://belklinika.com/ekmbt2019/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Belgyógyászati kötelező szinten tartó tanfolyam

  Helyszín:Semmelweis Egyetem NET Díszterem (1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.)

  Jelentkezési határidő: 2019.11.03.

  Részletes program és jelentkezés: http://www.oftex.hu

  Rendezvény kezdete: 2019.11.14.
  Rendezvény vége: 2019.11.16.
  Helyszín: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4., Semmelweis Egyetem NET Díszterem
  A rendezvény Web oldala: https://www.oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=71720&tableid=0&retcode=tanflist

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXVI. Pannon Endokrin Club Hétvége (PECH)

  Örömmel jelenhetem be, hogy az évtizedes hagyományokkal rendelkező Pannon Endokrin Hétvége (PECH) ez évi, XXVI. összejövetelét Baján tartjuk 2019. október 4-5-én.

  A tudományos programot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy az tükrözze az endokrinológia sokszínűségét, hasznos ismereteket hordozzon a gyakorló orvosok számára, de igazi szakmai ínyencségekkel is készülünk. Külön szekciót szentelünk érdekes endokrinológiai esetek bemutatásának. Amellett, hogy ez alapvetően egy endokrinológiai rendezvény, szeretnénk kielégíteni azt az érdeklődést, ami a társszakmák részéről irányunkba megnyilvánul, ezért mindenkit szeretettel várunk.

  Akkreditációs pont orvosok részére: 18 szakmai, szabadon választható pont
  belgyógyászat, bőrgyógyászat, csecsemő-gyermekgyógyászat, diabetológus, egészségbiztosítás, endokrinológia és anyagcsere-betegségek, gastroenterológia, geriátria, háziorvostan, orvosi laboratóriumi diagnosztika, orvosi rehabilitáció (belgyógyászat), radiológia, sebészet, szülészet-nőgyógyászat, urológia

  Akkreditációs pont szakdolgozók részére: 8 pont

  Az előadók és a tervezett témák ismeretében mondhatom, hogy egy hiánypótló, érdekes előadásokban bővelkedő rendezvény előtt állunk.

  Tudományos program: http://pcongress.hu/Congress/tudomanyos_program/83

  További információk: http://pcongress.hu/Congress/index/83

  Reméljük Önt is résztvevőként üdvözölhetjük!

  Kollegiális üdvözlettel:

  dr. Könyves László


  Rendezvény kezdete: 2019.10.04.
  Rendezvény vége: 2019.10.05.
  Helyszín: 6500 Baja, Petőfi-sziget 11., Turisztikai Központ
  A rendezvény Web oldala: http://pcongress.hu/Congress/index/83

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)V. Sürgősségi Orvostani Fórum

  A Kongresszus helyszíne: Kölcsey Központ, Debrecen

  Időpont: 2019. május 17-18.

  A regisztráció elektronikusan történik a kongresszus honlapjáról: http://sof.unideb.hu/regisztracio/

  További felvilágosítás, információ:
  Rendezvényiroda: Debreceni Klinika Menza Kft.
  ACCongress rendezvényszervező részlege Tősér Ildikó / Jenei Erika
  E-mail: accongresskft@gmail.com
  Tel.: 06 30 588-1721 / 06 30 656-7556

  A meghívó letölthető ide kattintva


  Rendezvény kezdete: 2019.05.17.
  Rendezvény vége: 2019.05.18.
  Helyszín: Debrecen, Kölcsey Központ
  A rendezvény Web oldala: http://sof.unideb.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Mérföldkövek a hematológiában - Kelemen Endre a legendás orvostudós

  Az MTA Orvosi Tudományok Osztálya tisztelettel meghívja a Mérföldkövek a hematológiában - Kelemen Endre a legendás orvostudós c. rendezvényre.

  Helyszín: MTA Székháza, Kisterem II. em.
  (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)
  Időpont: 2019. május 16. (csütörtök) 14 óra

  Meghívó és program
  Kísérőlevél

  Időpont: 2019.05.16.
  Helyszín: 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9., MTA Székháza, Kisterem II. em.

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Hirtelen szívhalál 2019 Továbbképző Tanfolyam

  Helyszín: MTA DAB Székház
  Debrecen, Thomas Mann u. 49.

  Időpont: 2019. április 26. (péntek) 14h-18h

  Akkreditáció:
  A tanfolyamot a DE Szak-és Továbbképzési Központja akkreditálja aneszteziológusok, belgyógyászok, családorvosok, gyermekgyógyászok, kardiológusok, neurológusok, oxyológus és sürgősségi szakorvosok, ápolók, mentőtisztek és szakápolók számára. A továbbképzés akkreditált.
  A pontszám orvosoknak tesztvizsgával: 10 (tíz), szakdolgozóknak 18 (tizennyolc) pont.

  Részvételi díj nincs

  Tudományos információ:
  lorincz@belklinika.com

  Jelentkezés, információ:
  Heimné Csige Ildikó
  DE ÁOK Sürgősségi Orvostan Tanszék
  4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
  Telefon: 52 411 600/53516
  E-mail: csige.ildiko@med.unideb.hu

  A program és a jelentkezési lap letölthető ide kattintva  Időpont: 2019.04.26.
  Helyszín: Debrecen, Thomas Mann u. 49., MTA DAB Székház

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MBT Dunántúli Szekció Vándorgyűlés

  A Tolna Megyei Balassa János Kórház Tudományos Tanácsa, valamint a CORA Egészségvédő Alapítvány örömmel tudatja, hogy a Magyar Belgyógyász Társaság Dunántúli Szekciója jubileumi, LX. Vándorgyűlésének 2019. március 28-30. között Szekszárd ad otthont.
  A konferencia egyben a kétévtizedes hagyománnyal büszkélkedő XX. Szekszárdi Kardiológiai Nap rendezvényét is magába foglalja.
  A rendezvény mottója: “Konzílium” - szakmák közötti párbeszéd

  Helyszín: Babits Mihály Kulturális Központ (7100 Szekszárd, Szent István tér 10.)
  https://www.szekszardagora.hu/babits-mihaly-kulturalis-kozpont-szekszard

  Az előadás bejelentés határideje: 2019. február 10.

  Absztraktfelhívás >>
  Program >>
  Jelentkezési lap >>


  Rendezvény kezdete: 2019.03.28.
  Rendezvény vége: 2019.03.30.
  Kategória: MBT rendezvényei
  Helyszín: Szekszárd

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentrum 49. Tudományos Ülés és Továbbképzés

  Szeretettel várjuk az idén immár 12. alkalommal megrendezésre kerülő tudományos ülésünkre.

  Helyszín: Eötvös József Főiskola, Baja

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2019.02.01.
  Absztraktbejelentés határideje: 2019.02.15.

  A rendezvény 30 kreditponttal kerül elismerésre.

  További részletes információk, program, jelentkezési lap rendezvény honlapján: http://www.kongresszusbaja.hu


  Rendezvény kezdete: 2019.03.22.
  Rendezvény vége: 2019.03.24.
  Helyszín: Baja
  A rendezvény Web oldala: http://www.kongresszusbaja.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Gasztroenterológiai Továbbképző Tanfolyam (Budapest, 2019.02.08-09.)

  A rendezvény helyszíne:
  Danubius Hotel Flamenco
  1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7.

  További részletek, program és online regisztráció a rendezvény weboldalán: https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/GTK19

  A tanfolyam a Pécsi Tudományegyetem által PTE ÁOK/2019.I./00012 kódszámon akkreditált szabadon választható továbbképző tanfolyam, amelynek kreditpont értéke orvosok számára, tesztírással 32 pont.
  Szakképesítések, amelyekhez szakma szerinti pontszámként elszámolható: 1. belgyógyászat; 2. csecsemő-gyermekgyógyászat; 3. gastroenterológia; 4. gyermek gasztroenterológia; 5. háziorvostan.

  A NEFMI 63/2011. (11.29) rendelet 2. melléklete értelmében, az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szóló miniszteri rendelet szerinti kötelező szakmacsoportos, valamint szabadon választható, akkreditált elméleti továbbképzésen történő részvétel - szakdolgozók részére - 16 pont.

  Rendezvény kezdete: 2019.02.08.
  Rendezvény vége: 2019.02.09.
  Helyszín: 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7., Danubius Hotel Flamenco
  A rendezvény Web oldala: https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/GTK19

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Practimed Gain - gyakorlati medicina, gasztroenterológia és infektológia (Budapest, 2019.01.18-19.)

  Helyszín: Danubius Hotel Aréna
  H-1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3.

  A tanfolyam a Semmelweis Egyetem által a SE-TK/2019.I./00016- es kódszámon akkreditált szabadon választható továbbképző tanfolyamként nyilvántartott rendezvény. Sikeres tesztírás esetén szakdolgozó résztvevők 16 kreditpontot, orvos és gyógyszerész résztvevõk 32 kreditpontot szerezhetnek, s a kreditpontok az OFTEX portálokon feltüntetett szakképesítéseknél szakma szerinti szabadon választható pontszámként kerülnek jóváírásra.

  További részletes információk, program, regisztráció a rendezvény honlapján: https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/PRACTIMED19

  Rendezvény kezdete: 2019.01.18.
  Rendezvény vége: 2019.01.19.
  Helyszín: 1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3., Danubius Hotel Aréna
  A rendezvény Web oldala: https://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/PRACTIMED19

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Belgyógyász Társaság 47. Nagygyűlése

  Helyszín: Budapest Hotel NOVOTEL Centrum (Budapest, VIII. Rákóczi u. 43-45.)

  Végleges program >>
  On-line regisztráció >>
  Szobafoglalás >>


  A tudományos program kitűnő. Felöleli a belgyógyászat csaknem minden jelentős területét. A fő témák között szerepel a gasztroenterológia, nefrológia, kardiológia, hipertónia, anyagcsere betegségek, diabétesz, endokrinológia, haematológia, onkológia.

  A konferencia technikai szervezője a Felabor Hungary Kft. felabor.hungary@gmail.com
  Telefon: +36-1-215-1224

  Szathmári Miklós
  MBT elnöke

  Herszényi László
  főtitkár

  Gasztonyi Beáta
  titkár

  Kalabay László
  titkár, a Családorvosi Szekció elnöke

  Szalay Ferenc
  gazdasági titkár

  Rendezvény kezdete: 2018.11.15.
  Rendezvény vége: 2018.11.17.
  Kategória: MBT rendezvényei
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: Budapest, Rákóczi u.43-45, Novotel Centrum Hotel Budapest

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Újdonságok a pajzsmirigy betegségek gyakorlatában akkreditált szakorvos továbbképző tanfolyam

  Tisztelt Kollégák!

  Rendkívüli örömünkre szolgál, hogy korábbi pajzsmirigy tárgyú tanfolyamaink nagy népszerűségnek örvendtek. Ez igen megtisztelő számunkra. Az pedig még inkább, hogy a 2017-es április rendezvényünk óta a kollégák folyamatosan érdeklődnek a következő időpontja után. Ennek hatására úgy döntöttünk, hogy 2018. október 6-án, szombaton egy újabb tanfolyamot rendezünk. Ezúttal olyan, a napi praxisban gyakran előforduló négy témakör (pajzsmirigy betegségek és gastrointestinalis rendszer, terhesség, kardiometabolikus eltérések, valamint neuropsychiátriai jelenségek) köré szerveztük az előadásokat, amelyek részben sokakat érdekelhetnek, másrészt pedig amelyekkel kapcsolatban számos új ismeret, irányelv látott napvilágot az utóbbi időben.

  Az „Újdonságok a pajzsmirigy betegségek gyakorlatában” című akkreditált szakorvos továbbképző tanfolyamunkat elsősorban belgyógyászok és családorvosok számára tervezzük, de hasznos információkat kaphatnak endokrinológusok és szülész-nőgyógyászok is.

  A tanfolyam helyszíne a Semmelweis Egyetem, I. sz. Belgyógyászati Klinika tanterme (1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a) .

  A tervezett programot mellékeljük.

  Reméljük, hogy a rendezvényünk megnyeri a tetszésüket és találkozunk 2018 októberében.

  Üdvözlettel:

  Prof. Dr. Lakatos Péter egyetemi tanár és Dr. Takács István egyetemi docens

  Jelentkezési lap >>

  Program >>

  Időpont: 2018.10.06.
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/a, Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinika tanterme

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)A tápcsatorna gombás és bakteriális fertőzéseinek klinikuma, mikrobiológiai gyorsdiagnosztikája és célzott antimikróbás kezelése-2

  A tápcsatorna gombás és bakteriális fertőzéseinek klinikuma, mikrobiológiai gyorsdiagnosztikája és célzott antimikróbás kezelése-2

  MIKROBIOLÓGIAI GYORSDIAGNOSZTIKA ELŐADÁS SOROZAT (szabadon választható, szinten tartó, továbbképző és rezidens tanfolyam

  SE-TK/2018.I./00305 szám alatt szakképesítés szerint 8-8 pontra akkreditált, szabadon választható, szinten tartó és továbbképző tanfolyam

  Időpont: 2018. május 25. (péntek)
  Helyszín: Budapest, VIII. kerület, Nagyvárad tér 4.
  Semmelweis Egyetem, NET épület XVI. emelet, 1419-es előadó terem
  Jelentkezési határidő: 2018. május 11.

  Meghívó >>
  Program >>
  Jelentkezési lap >>

  Időpont: 2018.05.25.
  Helyszín: 1089 Budapest VIII., Nagyvárad tér 4., Semmelweis Egyetem, NET épület XVI. emelet, 1419-es előadó terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)IV. Sürgősségi Orvostani Fórum (Debrecen, 2018.04.06-07.)

  Kedves Kollégák!

  A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Sürgősségi Orvostan Tanszék, a Debreceni Egyetem ÁOK Gyermekgyógyászati Intézet, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság, a Magyar Oxyológiai Társaság és az Országos Mentőszolgálat tisztelettel meghívja Önöket a „IV. Sürgősségi Orvostani Fórum” címmel 2018. április 6-7. között megrendezésre kerülő tudományos kongresszusra és továbbképző tanfolyamra.

  Helyszín: Kölcsey Központ, Debrecen, Hunyadi u. 1-3.

  A rendezvényt a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Szak- és Továbbképzési Központja akkreditálja aneszteziológusok, belgyógyászok, gyermekgyógyászok, családorvosok, kardiológusok, oxiológus – és sürgősségi szakorvosok, ápolók, mentőtisztek és szakápolók számára. A kongresszus tesztvizsgával zárul. A regisztráltak és vizsgázók számára oklevelet állítunk ki és igazoljuk a továbbképzési pontot (orvosoknak 26, szakdolgozóknak 15 pont).

  Idén célul tűztük ki, hogy áttekintsük a hypertonia, a vesebetegségek, a kardiológiai sürgősségi helyzetek ellátórendszert érintő feladatait. A gyermekgyógyászati sürgősségi állapotok kiemelt témáival és a sürgősségi orvostan területén tevékenykedő szakdolgozókat érintő aktualitások áttekintésével külön szekciók foglalkoznak.
  Bízunk benne, hogy a kongresszus szakmai és társasági programjai által a résztvevők a korszerű ismeretek elsajátításán túl emlékezetes élményekkel is gazdagodnak.

  Szeretettel várjuk rendezvényünkre!

  A részletes program és a regisztráció elérhető az alábbi linken keresztül http://sof.unideb.hu/>>

  Dr. habil Szabó Zoltán
  a Kongresszusi Szervezőbizottság elnöke

  Rendezvény kezdete: 2018.04.06.
  Rendezvény vége: 2018.04.07.
  Helyszín: Debrecen, Hunyadi u. 1-3., Kölcsey Központ
  A rendezvény Web oldala: http://sof.unideb.hu/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Belgyógyász Társaság Dél-magyarországi Decentrum Tudományos Ülése

  Időpont: 2018. március 22-24.
  Helyszín: Hotel Aqua-Spa - Cserkeszőlő

  A Konferencia főtémái:
  1.„Hétköznapi dilemmák” az onkohematológiai betegségek kezelésében
  2.Nosocomiális infekciók
  3.Akut koronária szindróma
  4.Direkt Antikoaguláns Terápia kihívásai (DOACs)
  5.State of the art : új terápiás beavatkozások a belgyógyászatban
  6.Obesitas
  7.Hepatológia update
  8.Hasnyálmirigy – terápiás kihívások
  9.Sasfiók szekció - legjobb eseteink
  10.Poszterszekció

  Az előző évek hagyományai alapján tovább erősítenénk, részben megreformálnánk, a fiatal kollégák részvételét. Reményeink szerint minél több előadás érkezik majd, de emellett az egyes kórházak legjobb esetismertetései külön szekcióba kerülnek majd.

  A szakdolgozóink részvételének elősegítése céljából ebben az évben számukra a regisztráció ingyenes lesz. A szakdolgozói szekciókban a belgyógyászat témaköreiből vagy ahhoz kapcsolódó előadások témája szabadon választható.

  Kongresszusunk másik fő célja a szakmaspecifikus aktualitások, forrongó témák bemutatása, az egyes szakmák üzeneteinek a továbbítása a szakágak szakértői által. Mindezt interaktív szekciók, az egymás közötti párbeszéd, valamint az egyes témák több aspektusból történő bemutatása segítheti.

  A tudományos programot a decentrum vezetőségének a javaslatára állítottuk össze. A felkért referátumok mellett a fenti témakörökben várunk kapcsolódó esetismertetéseket, - összefoglaló előadásokat is. Kérünk minden kollegát, hogy segítsük szakdolgozóink felkészülését és aktív részvételét a kongresszuson.

  A konferencia helyszíne Cserkeszőlőn az Aqua Spa Konferencia és Wellness Hotel ⃰⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰⃰ ⃰⃰⃰⃰ . A szálloda technikai adottságai kitűnőek, a tudományos programok mellett a pihenést és a relaxációt is biztosítja.

  Szeretettel várunk minden belgyógyász - , a társszakmákban és az alapellátásban dolgozó kollégát és szakdolgozót a Magyar Belgyógyász Társaság Dél-magyarországi Decentrum Tudományos Ülésén és az azt követő társasági programokon.

  További részletes információk: http://stand-art.hu/mbtd2018 >>


  Rendezvény kezdete: 2018.03.22.
  Rendezvény vége: 2018.03.24.
  Kategória: MBT rendezvényei
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: Cserkeszőlő, Hotel Aqua-Spa****
  A rendezvény Web oldala: http://stand-art.hu/mbtd2018

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Minimálisan invazív beavatkozások a daganatos betegek személyre szabott kezelésében – Hasnyálmirigyrák (Budapest, 2018.03.02.)

  A daganatos betegség kezelésének szemlélete új korszakához érkezett. Köszönhetően a világszerte zajló intenzív kutatások eredményeinek, csaknem minden daganat kezelésének területén rendkívüli fejlődést hozott az elmúlt 20 év. Nincs ez másképp a tápcsatornai daganatokkal sem. A személyre szabott kezelés ma már nemcsak azt jelenti, hogy a rendelkezésre álló gyógyszerek közül kiszűrjük a kevésbé hatékonyt, hanem sokkal többet: az egyén lehetőségeit, élethelyzetét, társbetegségeit, daganatát, daganatbiológiáját és sok más faktort figyelembe véve alakítunk ki terápiás stratégiát. Különösen fontos ez olyan daganatos betegség esetében, mint a hasnyálmirigyrák, ahol minden tudományos alapon nyugvó terápiás erőfeszítésünk ellenére sincs érdemi áttörés –egyelőre- a túlélés terén.

  A minimálisan invazív sebészeti és nem sebészeti tevékenység nem jelent csökkentett radikalitású beavatkozást, és nem járhat onkológiai kompromisszummal sem. Ugyanakkor lehetőséget ad a korai felépülésre, hatékonyabbá teszi, teheti a nem sebészeti kezelések tervezését, élhetőbb életminőséget jelent. Bár Magyarországon a minimalisan invazív sebészet, és különösen a minimálisan invazív daganatsebészet jelentős lemaradásban van –elsősorban anyagi okok miatt- Európa nyugatibb felével szemben, a jövő egyik célját jelenti minden kétséget kizáróan hazánkban is.

  A fenti gondolatok jegyében indítottuk útnak azt a továbbképző sorozatot, melynek középpontjában a minimálisan invazív beavatkozások állnak, és amely immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Onkológiai Intézetben. Ezúttal a hasnyálmirigy daganatok témakörét érinti.

  Nagy szeretettel várjuk tehát továbbképzésünkre a multidisciplinaritás jegyében minden daganatos beteggel foglalkozó belgyógyász, onkológus, sugárterapeuta, patológus, radiológus, sebész, gasztroenterológus és háziorvos kollégát, 2018. március 2-án pénteken. A hasnyálmirigy daganatok komplex ellátásáról lesz szó, fókuszban a minimálisan invazív beavatkozásokkal és palliatív lehetőségekkel, valamint az új terápiás és diagnosztikai lehetőségekkel.

  A továbbképző előadásokat meleg ebéd követi, melyre minden regisztrált résztvevőt szeretettel várunk az Országos Onkológiai Intézetben.

  Tisztelettel:
  Dr. Mersich Tamás PhD

  A program letölthető ide kattintva >>

  Időpont: 2018.03.02.
  Szakterület(ek): Onkológia
  Helyszín: Budapest, Országos Onkológiai Intézet

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Válogatott fejezetek a klinikai endokrinológiából

  MHEK II. Belosztály Endokrin Szakprofil szervezésében
  Budapest, Stefánia Palota - 2018. március 2-3.
  http://newinst.wix.com/endokrin2018

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  Az MH Egészségügyi Központ (MHEK) Endokrinológia Szakprofil továbbképzése 2018. első felében március 2-án (pénteken) és március 3-án (szombaton) kerül megrendezésre. Az endokrinológus szakorvosképzést, továbbképzést, belgyógyászok, gyermekgyógyászok, nőgyógyászok, háziorvosok, diabetológusok és PhD hallgatók képzését szolgálja (utóbbi vonatkozásban a Semmelweis Egyetem akkreditált kurzusa). A továbbképzés szabadon választható tanfolyamként akkreditálásra került. Sikeres tesztvizsga esetén az orvos résztvevők kreditpontot szereznek.

  Célcsoportok:

  1) belgyógyászat
  2) csecsemő- és gyermekgyógyászat
  3) diabetológia
  4) endokrinológia
  5) háziorvostan
  6) szülészet-nőgyógyászat


  Tanfolyam jellege: szabadon választható
  OFTEX kódszám: SE-TK/2018.I./000174 Kreditpont: 32 pont
  Szakdolgozók akkreditációja: SE-TK/2018.I./000174 Kreditpont: 16 pont

  ovábbképző Tanfolyam szervezője:
  New Instant Szervezőiroda - Kaposvári Krisztina
  T: 06 1/212-3014 F: 06 1/225-0304, M: 06 30/221-1513, E-mail: newirendezveny@newinstant.hu

  Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 34-36.
  Stefánia Palota – Díszterem – bejárat a Zichy Géza utca felől

  Felhívjuk figyelmüket, hogy parkolás a környező utcákban fizetőssé vált!
  Megközelíthetőség: autóbusz 7, 73: Stefánia út; Trolibusz: 72, 75: Thököly út

  Tudományos információ: Prof. Dr. Góth Miklós (T: 1/475-2790, M: 30/828-1098)
  E-mail: gothmiklos@t-online.hu
  A tanfolyam vizsgával zárul. A kérdések összeállításáért, lebonyolításáért, kiértékeléséért felelős: Prof. Dr. Góth Miklós, az MTA doktora Magyar Honvédség Egészségügyi Központ II. Belgyógyászati Osztály

  Kedvezményes jelentkezési határidő: 2018. február 10.!

  Tisztelettel:

  Prof. Dr. Góth Miklós,
  az MTA doktora
  Magyar Honvédség Egészségügyi Központ
  II. Belgyógyászati Osztály
  Dr. Kovács László Ph.D.
  Részlegvezető főorvos,
  Magyar Honvédség Egészségügyi Központ
  II. Belgyógyászati Osztály

  Letölthető dokumentumok:
  Meghívó >>
  Jelentkezési lap >>
  Programtervezet >>


  Rendezvény kezdete: 2018.03.02.
  Rendezvény vége: 2018.03.03.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 34-36., Stefánia Palota
  A rendezvény Web oldala: http://newinst.wix.com/endokrin2018

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MOOT-FOK egynapos, ingyenes osteológiai alapképzése (Budapest, 2018.02.17.)

  A Magyar Osteoporosis és Osteoarthrologiai Társaságon belül működő Fiatal Osteológusok Klubja (MOOT-FOK) 2018. február 17-én szombaton egy egynapos, ingyenes osteológiai alapképzést szervez IV-VI. éves orvostanhallgatók, rezidensek, szakorvos jelöltek, 40 év alatti fiatal kollégák számára, az ORFI és a SE I. Belgyógyászati Klinika közös szervezésében.

  A rendezvény a reumatológia, az ortopédia-traumatológia, a belgyógyászat, az endocrinológia, a háziorvostan, az onkológia szakterületeken tevékenykedő, e szakterületek felé orientálódó, vagy szakvizsgára készülő, az osteológia iránt érdeklődő ifjú kollégák számára igen hasznos ismeretekkel szolgál.

  A rendezvény helyszíne Budapesten az ORFI Közösségi Központja (II. Budapest, Frankel Leó u. 25-29.)

  Időpont: 2018. február 17. (szombat) 10.00-16.00 (ebédszünettel)

  A részletes program letölthető ide kattintva >>

  Jelentkezés: az itt letölthető jelentkezési lapot >> kitöltve elektronikusan a fok@moot.hu email címen, vagy levélben: dr. Hontvári Lívia, Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház 8380 Hévíz dr. Schulhof Vilmos sétány 1. Aktív Reumatológiai Osztály

  A rendezvény INGYENES!

  További információ: dr. Hontvári Lívia FOK Szervező, 06/30-410-5196
  l.hontvari@gmail.com illetve a fok@moot.hu címen


  Időpont: 2018.02.17.
  Helyszín: Budapest, II., Frankel Leó u. 25-29.

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XVIII. Gasztroenterológiai Továbbképző Tanfolyam

  További részletek, program a rendezvény weboldalán >>
  Értesítő >>


  Az emésztőrendszeri betegségek kérdései az utóbbi években az orvosi szakma érdeklődésének előterébe kerültek. A fokozott figyelem okai között kétségtelenül az emésztőrendszeri betegségekben szenvedők növekvő száma és az ismeretek szakadatlan bővülése a legfontosabbak. A diagnosztikus eljárások fejlődése, új patofiziológiai összefüggések felismerése, a kezelési módok újabb lehetőségeinek térhódítása, szemléletbeli változások és eltérő hangsúlyok megjelenése egyaránt indokolják a jelenlegi ismeretek összefoglalását és közreadását.

  A Semmelweis Egyetem XVIII. Gasztroenterológiai Továbbképző Tanfolyama 2018-ban ismét a gasztroenterológia legújabb eredményeinek bemutatására vállalkozik, a kongresszus résztvevői számára átfogó ismereteket nyújtva az emésztőrendszeri betegségek legfontosabb gyakorlati kérdéseiről. A tudományos ülés új ismereteket kínál az alapellátásban, az emésztőrendszeri betegségekkel foglalkozó szakellátásban dolgozó kollégáknak, a szakorvos jelölteknek és az egyetemi Doktori Iskola hallgatóinak egyaránt.

  Őszintén reméljük, hogy a tanfolyam előadásait valamennyi részt-vevő tanulságosnak ítéli majd, és az ismereteket a mindennapi gyakorlatban hasznosítani is tudja.

  Tisztelettel hívjuk és várjuk rendezvényünkre, melyet a négy Orvostudományi Egyetem, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság és a Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium támogat.

  Prof. Dr. Tulassay Zsolt
  akadémikus, egyetemi tanár

  Rendezvény kezdete: 2018.02.09.
  Rendezvény vége: 2018.02.10.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat, Gasztroenterológia
  Helyszín: 1014 Budapest, Hess András tér 3., Hilton Budapest
  A rendezvény Web oldala: http://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/GTK2018

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság XI. kongresszusa (Lajosmizse, 2017.11.17-18.)

  A konferencia ideje: 2017. november 17-18.
  A konferencia helye: Lajosmizse, Geréby Kúria Hotel

  Regisztráció, információ: https://pcongress.hu/Congress/index/73 >>

  Kedves Kollégák!

  November 17-18-án kerül megrendezésre a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság XI. kongresszusa a lajosmizsei Geréby Kúrián. A kongresszusnak különleges jelentőséget ad az is, hogy az Alvástársaság idén ünnepli alapításának 20. évfordulóját.

  A kongresszus fő témakörei:
  - Alvásfüggő légzészavarok extrém obezeknél
  - A narkolepszia és a nyugtalan láb szindróma aktualitásai
  - Újdonságok a hazai alváskutatásban
  - Alvászavarok gyermekgyógyászati vonatkozásai
  - Az alvási apnoe betegség ellátásának fül-orr-gégészeti vonatkozásai
  - Háziorvosok tapasztalatai a gépjárművezetői egészségügyi alkalmasság új szabályainak (OSAS vizsgálata) alkalmazása terén

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  A kongresszus szervezői:

  Dr. habil. Szakács Zoltán PhD.
  Elnök
  osztályvezető főorvos
  Honvéd Kórház Neurológiai Osztály

  Dr. habil. Faludi Béla PhD.
  Főtitkár
  egyetemi adjunktus
  PTE KK Neurológiai Klinika

  Rendezvény kezdete: 2017.11.17.
  Rendezvény vége: 2017.11.18.
  Szakterület(ek): Neurológia, idegsebészet
  Helyszín: Lajosmizse, Geréby Kúria Hotel
  A rendezvény Web oldala: https://pcongress.hu/Congress/index/73

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Légúti fertőzések klinikuma, mikrobiológiai gyorsdiagnosztikája és célzott antibiotikus kezelése -3.

  IX. MIKROBIOLÓGIAI GYORSDIAGNOSZTIKA ELŐADÁS SOROZAT

  SE-TK/2017.II./00219. szám alatt a célcsoportok minden tagjának 16 pontra akkreditált szabadon választható szintentartó, továbbképző tanfolyam

  Ideje: 2017. október 13. (péntek)

  Helyszíne:
  Budapest, VIII. kerület, Nagyvárad tér 4.
  Semmelweis Egyetem, NET épület, XIV. emelet, 1419-es előadó terem

  Szakképesítések, amelyekhez szakma szerinti pontszámként elszámolható:
  Tüdőgyógyászat, belgyógyászat, háziorvostan, csecsemő- és gyermekgyógyászati intenzív terápia, csecsemő- és gyermekgyógyászat, infektológia, orvosi mikrobiológia (higiéne), klinikai mikrobiológia, molekuláris biológiai diagnosztika, molekuláris genetikai diagnosztika, klinikai immunológia, epidemiológia,korház hygiéne, gyógyszerészi mikrobiológia, orvosi laboratóriumi vizsgálatok, orvosi mikrobiológia, klinikai laboratóriumi vizsgálatok (higiéne), orvosi laboratóriumi diagnosztika

  Meghívó >>
  Program >>
  Jelentkezési lap >>  Időpont: 2017.10.13.
  Helyszín: Budapest, Nagyvárad tér 4., Semmelweis Egyetem, NET épület, XIV. emelet, 1419-es előadó terem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Semmelweis Egyetem Belgyógyászati kötelező szinten tartó tanfolyama

  Helyszín: Lurdy Ház, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14. 3-as terem

  Időpont: 2017. október 5-7.

  További részletes információk, jelentkezés ide kattintva, az Oftex portálon >>

  A program letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2017.10.05.
  Rendezvény vége: 2017.10.07.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. 3-as terem, Lurdy Ház
  A rendezvény Web oldala: http://oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=66049&tableid=0&retcode=tanflist

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Szepszis Nap 2017 (Budapest, 2017.09.13.)

  Kedves Kollégák!

  Immár ötödik éve ülünk össze ilyenkor, tudván, ha szeptember, akkor Szepszis Nap. Célunk
  most is, hogy kicsit felfrissítsük a szepszissel kapcsolatos, folyton megújuló ismeretanyagunkat.

  A fórum 2017.09.13-án 14:00 órai kezdettel kerül megrendezésre a Semmelweis Egyetem Központi Betegellátó Épületének földszintjén található 157-es szemináriumi teremben (1082 Budapest, Üllői út 78/A, bejárat a Szigony utca felől – Klinikák Metrómegálló felől).

  A meghívó és a program letölthető ide kattintva >>


  Időpont: 2017.09.13.
  Helyszín: 1082 Budapest, Üllői út 78/a, Semmelweis Egyetem Központi Betegellátó Épülete

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaság 2017. évi Kongresszusa - Angiológiai Napok

  Időpont: 2017. június 15-17.

  Helyszín: Tóvendéglő
  9700 Szombathely, Rumi Rajki Sétány 1.

  Fontos határidők:
  Előadások bejelentése: 2017. február 28.
  Kedvezményes kongresszusi részvételi díj: 2017. március 31.

  A kongresszus tudományos témái:
  • Alsó végtagi verőérbetegségek korszerű diagnosztikája és kezelése. A diabeteses láb kezelése
  • Az aneurizmák sebészeti és intervenciós kezelése
  •Az artéria carotis szűkületek korszerű kezelése, neurointervenciós lehetőségek
  • Új haemosztazeológiai kezelési lehetőségek az angiológiai betegellátásban és ezek laboratóriumi háttere
  • Krónikus vénás betegségek korszerű ellátása, endovénás beavatkozások
  • Krónikus vénás elégtelenség és nyiroködéma korszerű kezelési lehetőségei
  • Az angiológiai ellátás aktuális helyzete Magyarországon

  További részletek, online regisztráció és absztraktbejelentés a rendezvény weboldalán: http://maet.kmcongress.com >>


  Rendezvény kezdete: 2017.06.15.
  Rendezvény vége: 2017.06.17.
  Helyszín: 9700 Szombathely, Rumi Rajki Sétány 1., Tóvendéglő
  A rendezvény Web oldala: http://maet.kmcongress.com

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Belgyógyász Társaság Közgyűlése (Bük, 2017.06.15.)

  A Magyar Belgyógyász Társaság 2017. évi közgyűlését a Dunántúli Szekció LIX. nagygyűlése idején 2017.06.15-én csütörtökön a délelőtti ülésszak végén, 12.40 kezdettel tartja.

  Helyszín: Hotel Caramell (9740 Bük Európa út 18.)

  Napirendi pontok:


  Elnöki megnyitó
  Beszámoló az MBT 46. Nagygyűlése óta történt eseményekről
  Magyar Belorvosi Archívum
  Pénztárosi beszámoló
  Vita
  Zárszó

  Kérdések, javaslatok előzetesen is megtehetők a titkárság címén: gudman.krisztina@med.semmelweis-univ.hu

  A meghívó letölthető ide kattintva >>


  Dr. Szathmári Miklós
  elnök

  Dr. Herszényi László
  főtitkár

  Dr. Gasztonyi Beáta
  titkár

  Dr. Szalay Ferenc
  gazdasági titkár

  Időpont: 2017.06.15.
  Kategória: MBT rendezvényei
  Helyszín: 9740 Bük, Európa út 18., Hotel Caramell

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Belgyógyász Társaság Dunántúli Szekciójának LIX. Vándorgyűlése (egyben Belgyógyászati Továbbképző Konferencia)

  Időpont: 2017.06.15-17.
  Helyszín: Bükfürdő, Hotel Caramell Premium Resort, Európa u. 18.

  A tervezett főtémák:
  - Belgyógyászat és onkológia (onkokardiológia, gasztroenterógia és onkológia)
  - Prevenciós célok-célértékek
  - Diagnosztikai újdonságok
  - Transzlációs medicina
  - E-health alkalmazások
  - Nosocomiális fertőzések

  Programfüzet >>
  További részletek a meghívóban >>
  Online jelentkezés >>

  Rendezvény kezdete: 2017.06.15.
  Rendezvény vége: 2017.06.17.
  Kategória: MBT rendezvényei
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: Bükfürdő, Hotel Caramell
  A rendezvény Web oldala: http://www.markusovszky.hu/hu/bemutatkozas/kongresszusok_32.html

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Belgyógyász Társaság Észak-Kelet Magyarországi Szakcsoportjának 2017. évi Tavaszi Tudományos Szimpóziuma (Vásárosnamény, 2017. május 05.)

  A Magyar Belgyógyász Társaság Észak-Kelet Magyarországi Szakcsoportjának 2017. évi Tavaszi Tudományos Ülése Vásárosnaményban kerül megrendezésre 2017. május 05-én.

  Rendezvény kezdete: 2017.05.05. 9.00 óra
  Rendezvény vége: 2017.05.05. 14.00 óra

  Helyszín: Hunor Hotel és Étterem, Vásárosnamény

  A rendezvény fő témája a belgyógyászat és a sürgősségi betegellátás határterülete köré épül.

  A továbbképzés ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

  Regisztráció, további információ: ekmbt2016@gmail.com email-címen

  A program letölthető ide kattintva >>


  Időpont: 2017.05.05.
  Kategória: MBT rendezvényei
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: Vásárosnamény

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Pajzsmirigybetegségekről – gyakorló orvosoknak (Budapest, 2017.04.01.)

  Tisztelt Kollégák!

  Az pajzsmirigybetegségek a lakosság 6-8 %-t érintik. Ez azt jelenti, hogy minden gyakorló orvos naponta találkozik ilyen betegekkel, azaz, ezen betegségek naprakész ismerete elengedhetetlenül fontos a gyakorlat szempontjából. Ezért 2017. április 1-jén megrendezzük a „Pajzsmirigybetegségekről – gyakorló orvosoknak” című szakorvos továbbképző tanfolyamunkat, amelyet elsősorban belgyógyászok és családorvosok számára tervezünk, de természetesen szívesen látunk minden kollégát.

  A tanfolyam helyszíne a Semmelweis Egyetem, I. sz. Belgyógyászati Klinika tanterme (1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/A.)

  A véglegees program letölthető ide kattintva >>

  Jelentkezési lap >>

  Reméljük, hogy a rendezvényünk megnyeri a tetszésüket és találkozunk 2017 áprilisában.

  Üdvözlettel:

  Prof. Dr. Lakatos Péter
  egyetemi tanár

  Dr. Takács István
  egyetemi docens


  Időpont: 2017.04.01.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat, Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Budapest

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Belgyógyász Társaság Dél-Magyarországi Decentrum Tudományos Ülése

  Rendezvény kezdete: 2017.03.30.
  Rendezvény vége: 2017.04.01.
  Tudományos információ: Dr. Varga Márta
  Munkahely neve: Réthy Pál Kórház
  Tel: +36 62 317 445
  Fax: +36 62 661 331
  E-mail: dora@stand-art.hu
  Helyszín: Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ
  A rendezvény Web oldala: http://stand-art.hu/MBTD2017

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)V. Budapesti Immunológiai Fórum (BIF5)

  Időpont: 2017. február 23-25.

  Helyszín: Park Inn by Radisson Budapest 1138 Budapest, Szekszárdi u. 16-18.

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2016. december 15-ig meghosszabbítva.

  Tisztelt Kollégák!

  2009 óta 4. alkalommal szerveztük meg a Budapesti Immunológiai Fórumot (BIF). A BIF tanfolyamok célja a klinikai immunológia megértéséhez nélkülözhetetlen immunológiai alapfogalmak és az immunmoduláció különböző módszereinek áttekintése. A rendezvényeket követően számos pozitív vélemény érkezett, sokan jelezték, hogy várják a következő BIF-et, amit nagy örömmel szervezünk meg 2017-ben. Az immunológia rohamos fejlődése bőségesen kínál témát, amelyek tárgyalásához nemzetközileg is elismert szakembereket kértünk fel.

  A BIF5 témái:
  az immunológiai alapfogalmak áttekintése; differenciáldiagnosztika; gyógyszeinterakciók az immunológiában; immunlabor vizsgálatok; immunológiai kórképek patogenetikai és terápiás újdonságainak áttekintése; interdiszciplináris immunológia (bőrgyógyászat, endokrinológia, haematológia, infektológia, kardiológia, nephrológia, onkológia, pulmonológia és szemészet).

  Akkreditáció:
  A BIF5 belgyógyász, bőrgyógyász, endokrinológus, haematológus, infektológus, kardiológus, klinikai immonulógus és allergológus, nephrológus, onkológus, pulmonológus, reumatológus és szemész szakorvosok, valamint háziorvosok számára szabadon választható továbbképző rendezvény. Pontérték 40.

  Szeretettel várunk minden érdeklődő kollégát!

  Nagy György
  Géher Pál
  szervezők

  További részletes információk a BIF5 honlapján >>

  A rendezvény programja, jelentkezési lapja és a szállásfoglaló űrlap elérhető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2017.02.23.
  Rendezvény vége: 2017.02.25.
  Szakterület(ek): Allergológia, klinikai immunológia, Reumatológia
  Szervező: Dr. Nagy György
  E-mail: gyorgyngy@gmail.com
  Helyszín: 1138 Budapest, Szekszárdi u. 16-18., Park Inn by Radisson Budapest
  A rendezvény Web oldala: http://www.congress-service.hu/2017/bif/index.html

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XVI. GASZTROENTEROLÓGIAI TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM (2017.02.10-11.)

  Kedves Kollégák!

  Az emésztőrendszeri betegségek kérdései az utóbbi években az orvosi szakma érdeklődésének előterébe kerültek. A fokozott figyelem okai között kétségtelenül az emésztőrendszeri beteg-ségekben szenvedők növekvő száma és az ismeretek szakadatlan bővülése a legfontosabbak. A diagnosztikus eljárások fejlődése, új patofiziológiai összefüggések felismerése, a kezelési módok újabb lehetőségeinek térhódítása, szemléletbeli változások és eltérő hangsúlyok megjelenése egyaránt indokolják a jelenlegi ismeretek összefoglalását és közreadását.

  A Semmelweis Egyetem XVII. Gasztroenterológiai Továbbképző Tanfolyama 2017-ben ismét a gasztroenterológia legújabb eredményeinek bemutatására vállalkozik, a kongresszus résztvevői számára átfogó ismereteket nyújtva az emésztőrendszeri betegségek legfontosabb gyakorlati kérdéseiről. A tudományos ülés új ismereteket kínál az alapellátásban, az emésztőrendszeri betegségekkel foglalkozó szakellátásban dolgozó kollégáknak, a szakorvos jelölteknek és az egyetemi Doktori Iskola hallgatóinak egyaránt.

  Őszintén reméljük, hogy a tanfolyam előadásait valamennyi részt-vevő tanulságosnak ítéli majd, és az ismereteket a mindennapi gyakorlatban hasznosítani is tudja.

  Tisztelettel hívjuk és várjuk rendezvényünkre, melyet a négy Orvostudományi Egyetem, a Magyar Gasztroenterológiai Társaság és a Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium támogat.

  Prof. Dr. Tulassay Zsolt
  akadémikus, egyetemi tanár


  Akkreditáció:
  A továbbképzést a PTE ÁOK Szak- és Továbbképző Központ akkreditálja. Kreditpont-értéke az OFTEX-portálon megtekinthető.

  A rendezvény helyszíne:
  Budapest Marriott Hotel
  ​1052 Budapest Apáczai Csere János u. 4.

  Tervezett program >>

  Értesítő >>

  Letölthető jelentkezési lap >>

  Szállásfoglalási űrlap >>

  További részletek, online jelentkezés >>


  Rendezvény kezdete: 2017.02.10.
  Rendezvény vége: 2017.02.11.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: 1052 Budapest, Budapest Marriott Hotel, Apáczai Csere János u. 4.
  A rendezvény Web oldala: http://www.convention.hu/Rendezveny/Reszletek/GTK2017

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Belgyógyász Társaság 46. Nagygyűlése (Budapest, 2016.11.17-19.)

  A Magyar Belgyógyász Társaság 46. Nagygyűlése, valamint az MBT és Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének közös akkreditált továbbképző kurzusa 2016. november 17-19-én kerül megrendezésre a Novotel Centrum Budapest Hotelben.

  E rangos kongresszus iránt több okból is fokozott az érdeklődés:
  • A tudományos program kitűnő, a szakma valamennyi jeles képviselője ott lesz.
  • A témák széleskörűek és interdiszciplinárisak, ezért több szakterület is képviselve lesz.
  • A november 19-i szombati program az MBT és a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszék közös rendezvénye
  • A kongresszus magas kreditpont szerző rendezvény.

  A résztvevők száma várhatóan 800 körül lesz.

  A kongresszus technikai szervezője:
  FELABOR HUNGARY Kft.,1450 Budapest 9, Pf.105.
  felabor.hungary@gmail.com

  Programtáblázat >>

  Program, előadás-kivonatok és a szimpóziumokhoz csatlakozó dolgozatok >>

  Regisztráció >>

  Rendezvény kezdete: 2016.11.17.
  Rendezvény vége: 2016.11.19.
  Kategória: MBT rendezvényei
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: Budapest, Novotel Centrum Budapest Hotel

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Belgyógyász Társaság Észak-Kelet Magyarországi Szakcsoportjának 2016. évi Kongresszusa és III. Szakdolgozói Ülése (Debrecen, 2016.11.04-05.)

  Kedves Kollégák!

  A Magyar Belgyógyász Társaság Észak-Kelet Magyarországi Szakcsoportjának 2016. évi Kongresszusa és III. Szakdolgozói Ülése Debrecenben kerül megrendezésre 2016. november 4-5. között.

  Helyszín: Hotel Divinus, Debrecen

  További részletes információk a rendezvény weboldalán: http://belklinika.com/ekmbt2016/ >>

  Tisztelettel:

  Prof. Dr. Paragh György
  a Szakcsoport elnöke

  Rendezvény kezdete: 2016.11.04.
  Rendezvény vége: 2016.11.05.
  Kategória: MBT rendezvényei
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: Debrecen, Hotel Divinus
  A rendezvény Web oldala: http://belklinika.com/ekmbt2016/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Gasztroenterológiai Továbbképző Tanfolyam (Szeged, 2016.11.03-05.)

  Gasztroenterológiai továbbképző tanfolyam belgyógyászok, sebészek és háziorvosok számára és szintentartó kötelező (50 pont) tanfolyam gasztroenterológusok számára.

  Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.)

  Szervező: SZTE I. sz. Belgyógyászati Klinika

  A program letölthető ide kattintva >>

  További részletek, online jelentkezés ide kattintva az oftex portálon >>


  Rendezvény kezdete: 2016.11.03.
  Rendezvény vége: 2016.11.05.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat, Gasztroenterológia
  Helyszín: Szeged, SZTE I. sz. Belgyógyászat Klinika

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Semmelweis Egyetem Belgyógyászat kötelező szinten tartó tanfolyam (Budapest, 2016.10.06-08.)

  Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr!

  A Semmelweis Egyetem Belgyógyászat kötelező szinten tartó tanfolyamot szervez 2016. II. félévében, időpontja: 2016. október 06-08., akkreditációs kódszáma: SE-TK/2016.II/00281.

  A tanfolyam tervezett programját az Oftex portálon a következő webcímen olvashatják, ide kattintva >>

  A tanfolyamon való térítésmentes részvételt minden arra jogosult jelentkező számára biztosítani tudjuk, az ehhez szükséges állami támogatást az Egyetem ebben az évben is megkapta.

  A tanfolyam helyszíne: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14., Lurdy Ház Rendezvényközpont, 9. terem.

  A tanfolyam résztvevői számára biztosított az
  ingyenes parkolás a felszíni parkolóban. A tanfolyam a megszokott módon online letehető vizsgával zárul.
  Javasoljuk, hogy használja ki a térítésmentes részvételi lehetőséget és jelentkezzen be tanfolyamunkra.

  Üdvözlettel:

  dr. Szombath Dezső
  szombath.dezso@semmelweis-univ.hu
  Semmelweis Egyetem Szak- és Továbbképzési Igazgatóság

  Rendezvény kezdete: 2016.10.06.
  Rendezvény vége: 2016.10.08.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14., Lurdy Ház Rendezvényközpont, 9. terem
  A rendezvény Web oldala: http://oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=62614

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XX. Debreceni Nephrologiai Napok

  Elkészült a szakmai program, letölthető ide kattintva >>

  Online jelentkezési lehetőség, további részletek kongresszus honlapján www.nephrologia.com

  Kedves Kollégák!

  Szeretettel meghívjuk és örömmel várjuk Önt és munkatársait a 20. éves jubileumi Debreceni Nephrologiai Napokra (DNN)!
  Az idén is 50 kreditponttal akkreditált és az eddig több, mint 13 ezer 400 látogatóval büszkélkedő DNN 2016-ben is színes, érdekes és gyakorlatias szakmai programot kínál a résztvevőknek. A szokásos négynapos orvos-szakmai programot kétnapos ápolói továbbképzés egészíti ki.
  A részleteket a kongresszus honlapján találják, melyet folyamatosan töltünk fel.

  A kongresszus ideje: 2016. június 1-4. (szerda-szombat)
  Helyszíne: Debreceni Egyetem Klinikai Központ, Elméleti tömb

  Kedvezményes jelentkezési határidő: 2016. május 16.

  Akkreditáció: orvosoknak és gyógyszerészeknek 50 pont
  Szabadon választható - szakma szerinti pontszámként: háziorvostan, aneszteziológia- és intenzív terápia, belgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat, diabetológia, kardiológia, nephrológia, urológia.
  Jelentkezési lehetőség: on-line, a kongresszus weboldalán, melyet elindítottunk.

  Szervező Iroda: Club Service Kft.
  E-mail: DNN2016@clubservice.hu , Tel.: 52/522-222, Fax: 52/522-223

  Szeretettel várjuk Önöket az egyik legrangosabb és leglátogatottabb hazai továbbképzésre!

  A Szervező Bizottság nevében:

  Dr. Balla József
  egyetemi tanár
  Debreceni Egyetem Nephrologiai tanszék vezetője,
  Magyar Nephrológiai Társaság alelnöke

  Dr. Kárpáti István
  egyetemi docens
  Debreceni Egyetem Népegészségügyi Medicina Tanszék vezetője,
  Magyar Nephrológiai Társaság főtitkára

  Dr. Mátyus János
  egyetemi docens
  Magyar Nephrologiai Társaság Klinikai Nephrologiai Bizottság vezetője


  Rendezvény kezdete: 2016.06.01.
  Rendezvény vége: 2016.06.04.
  Szakterület(ek): Nephrologia
  Helyszín: Debrecen, Debreceni Egyetem Klinikai Központ, Elméleti tömb
  A rendezvény Web oldala: http://www.nephrologia.com

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság XVI. Kongresszusa (Budapest, 2016.03.18-19.)

  Elhízás és kísérőbetegségek

  Regisztráció:
  Köbli Anita
  E-mail: jelentkezes@momot.hu

  A meghívó és a program letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2016.03.18.
  Rendezvény vége: 2016.03.19.
  Helyszín: Budapest, Krisztina krt. 55., Magyar Telekom Székház
  A rendezvény Web oldala: http://www.momot.hu

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Hazai konszenzus továbbképzés és konferencia a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében (Budapest, 2016.02.20.)

  Tisztelt Kolléga!

  Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét a Magyar Prevenciós Orvosi Egyesület és a SE I.sz. Belgyógyászati Klinika szervezésében megrendezendő „Hazai konszenzus továbbképzés és konferencia a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében - 2016”
  című továbbképző tanfolyamra.

  Új helyszíne: Új helyszín: SE II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Tanterem
  1082 Budapest, Üllői út 78/A, II. emelet

  Ideje: 2016.02.20. 08:30-15:00

  A jelentkezéseket a mellékelt nyomtatvány kitöltésével 2015. december 01-ig kérjük beküldeni.
  fax : 06 1210-4874
  email: mate.edit@med.semmelweis-univ.hu

  A tanfolyam díja: 5000 Ft

  Ebéd rendelés lehetséges.
  Éttermi ebéd a klinikai telep éttermében: 2500 Ft/fő.

  A résztvevők 10 kredit pontot kapnak.
  A jelentkezések elfogadása beérkezési sorrendben történik, mivel az előadóterem befogadóképessége korlátozott.

  Üdvözlettel, a tanfolyam szervezője:

  Dr. Takács István
  egyetemi docens

  Program >>
  Jelentkezési lap >>

  Időpont: 2016.02.20.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: 1083 Budapest, Korányi S. u. 2/a., SE I. Belgyógyászati Klinika Tanterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Hepatológiai kötelező tanfolyam (Budapest, 2016.01.28-30.)

  Kedves Kollégák!

  Tisztelettel szeretnénk felhívni figyelmüket arra, hogy 2016. január 28-30. között ismét lesz hepatológiai kötelező tanfolyam, gasztroenterológiai szakvizsga előtt álló szakorvosjelöltek, és a téma iránt érdeklődő belgyógyász és gasztroenterológus szakorvosok részére.

  Helyszín: SE II. sz. Belgyógyászati Klinika
  Jelentkezési határidő: 2016.01.10.
  Díja: 25.000 Ft.

  A tanfolyam kódja: SE-TK/2016.I./00050

  Részletes program és jelentkezési lehetőség ide kattintva, az oftex.hu >> honlapon található.

  Tisztelettel,

  Dr. Werling Klára

  Rendezvény kezdete: 2016.01.28.
  Rendezvény vége: 2016.01.30.
  Szakterület(ek): Belgyógyászat
  Helyszín: SE II. sz. Belgyógyászati Klinika

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Interdiszciplináris kerekasztal megbeszélés az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről

  Tisztelettel meghívjuk 2016. január 27. (szerda) 15:00 órai kezdettel tartandó rendezvényünkre: